Jubileum

Afscheid Rinus Rietveld

4/7/2023
1
minuten leestijd

Na een carrière van 23 jaar bij Klomp, is het voor Rinus Rietveld tijd om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Als collega kennen wij Rinus als een enorme doorzetter die altijd hard werkt, weinig klaagt en idolaat is van techniek en alles wat hierbij komt kijken. Maar bovenal als een lieve en behulpzame collega die tot zijn laatste werkdag heeft klaargestaan voor de jongere Calculators.

Welverdiend pensioen

Na een carrière van 23 jaar bij Klomp, is het voor Rinus Rietveld tijd om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Als collega kennen wij Rinus als een enorme doorzetter die altijd hard werkt, weinig klaagt en idolaat is van techniek en alles wat hierbij komt kijken. Maar bovenal als een lieve en behulpzame collega die tot zijn laatste werkdag heeft klaargestaan voor de jongere Calculators.

Passie voor techniek

Als 9-jarig jongetje was Rinus al met het vak bezig en ging hij mee op pad met zijn opa. Hij is een paar jaar in militaire dienst geweest, maar is bij terugkomst meteen weer als dakdekker aan de slag gegaan. Hij heeft altijd ontzettend veel plezier gehad in zijn werk. “Ik stap probleemloos vroeg mijn bed uit, want ben dol op het vak. Binnen Klomp Daktechniek werk je samen met de leukste collega’s en krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, je vak beter te leren en door te groeien”, aldus Rinus.

Kennis overdragen

Rinus Rietvelt is bij Klomp binnengekomen als Dakdekker, is vervolgens doorgegroeid tot Bedrijfsleider en heeft de laatste periode van zijn carrière als Uitvoerder gewerkt. “Ik heb jarenlang zelf met enorm veel plezier met de jongens op het dak gestaan, heb daarna de afdeling opgezet en uitgebreid en help nu de jongere Calculators met het opnemen van daken. Ik leer ze de fijne kneepjes van het vak en hoe het reilt en zeilt in Amsterdam waar wij heel veel bezig zijn, met name in de oude binnenstad”, vertelt Rinus.

“Wanneer je net als ik altijd bezig bent geweest en zo’n 45 jaar op het dak hebt gestaan, kun je niet van het ene op het andere moment stoppen met werken. Als ik dat zou doen, zou ik in een heel diep gat terechtkomt. De afgelopen periode heb ik het rustig afgebouwd. Hierdoor bleef ik lekker bezig en droeg ik tegelijkertijd nog wat bij aan de samenleving."

Het werk gaat gewoon door

De vraag hoe Rinus een typische Dakdekker zou omschrijven, kan hij kort maar krachtig beantwoorden. “Dakdekkers zijn doorzetters die flink wat in hun mars hebben. Ze klagen weinig en zijn nooit ziek, zwak of misselijk. Een dakdekker heeft een heel zwaar vak, waarbij je altijd, onder welke omstandigheden dan ook, op het dak moet staat. Of het nu 30 graden is of sneeuwt; het werk gaat gewoon door”, aldus Rinus die zelf ook niet vies is van hard werken.

“Wat mijn werk op het dak zo leuk maakte, is de vrijheid die je hebt. En omdat ieder dak anders is, is het steeds weer een avontuur. Ik vind het leuk om te doen!”

Afscheidsreceptie

Op deze bijzondere afscheidsreceptie hebben we allemaal genoten van een hartverwarmend afscheidsfilmpje, met veel liefde gemaakt door zijn naaste collega’s. We namen de tijd om terug te kijken op Rinus’ indrukwekkende 21-jarige carrière bij Klomp en stonden stil bij zijn vele mijlpalen. En geloof me, die waren er nogal wat!

Om de gelegenheid extra speciaal te maken, hadden we het Weespertrekvaartmannenkoor uit Weesp uitgenodigd, speciaal voor Rinus. Ze zongen uit volle borst voor hem en hij genoot er met volle teugen van.

Alsof dat nog niet genoeg was, viel het samen met onze jaarlijkse zomer-barbecue bij Klomp, waardoor het een dubbel feestelijk moment werd. Hieronder kun je de beelden bekijken voor een sfeerimpressie van deze gedenkwaardige dag.

Wij willen Rinus ontzettend bedankt voor zijn hulp, inzet en alles wat hij voor Klomp betekend heeft! We hebben ongelofelijk veel van hem geleerd en gaan hem enorm missen! Geniet van je welverdiende pensioen Rinus!


Lees verder

Meer nieuwsberichten

Klomp Open Bedrijvendag 2024

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of heb jij altijd al willen weten hoe het er bij ons aan toegaat? Loop dan vooral op vrijdag 19 april tijdens de Open Bedrijvendag in Amsterdam-Noord bij ons binnen!

Veiligheid in de schijnwerpers : Leer en groei mee met Klomp!

Wist je dat wij elke maand een Toolbox sessie organiseren voor onze medewerkers van afdelingen Daktechniek, Installatietechniek, Beheer en Onderhoud en Energie? Tijdens deze sessies worden onze medewerkers bijgeschoold over diverse veiligheid gerelateerde onderwerpen.

Even voorstellen: Ronald Olij, Operationeel Directeur Klomp

Een Q&A met onze nieuwe Operationeel Directeur Ronald Olij