Werkvoorbereider

Passie voor plannen & organiseren

Als Werkvoorbereider bij Klomp aan de slag? Jij zorgt dat het op het project aan niets ontbreekt! We maken graag kennis met jou én je kwaliteiten.

Word jij onze nieuwe Werkvoorbereider?

Als Werkvoorbereider sta je sterk in je schoenen en weet je precies wat je doet. Je bent een spin in het web en kan met iedereen door één deur. Jij zorgt ervoor dat de juiste materialen op het juiste moment op de juiste plaats zijn en het op het project aan niets ontbreekt. Je bent dol op uitdagingen en leidt elk project in goede banen. Enthousiast geworden?
check vacatures
Feature imageFeature imageFeature imageFeature imageFeature image

Wat doet een Werkvoorbereider binnen Klomp precies?

“Als Werkvoorbereider binnen Klomp dien je ervoor te zorgen dat alle materialen, tekeningen én mensen op het juiste moment op de juiste locatie zijn. Wat je hiervoor nodig hebt? Gezond verstand gecombineerd met een flinke dosis vakkennis. Natuurlijk moet je als Werkvoorbereider ook zelf de handen uit de mouwen steken als dit nodig is. Binnen Klomp vormen we echt een team, vullen we elkaar goed aan en doen we het samen.”

Hoe ben je bij Klomp terecht gekomen?

“Ik heb altijd al interesse gehad in techniek. Het was voor mij dan ook een logische stap om een technische opleiding te volgen. Met name MBO4 Elektrotechniek sloot aan bij mijn interesse. Tijdens mijn studie ben ik stage gaan lopen bij Klomp. Ik had het hier enorm naar mijn zin en heb dit warme familiebedrijf niet meer losgelaten. En zij mij gelukkig ook niet, want ik kreeg na mijn stage meteen een contract aangeboden. Die kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen.”

Waarom Klomp?

“Dat ik hier bij Klomp van mijn passie mijn beroep kan maken, is fantastisch. Ik zit hier helemaal op mijn plek en voel mij als een vis in het water. Je leert hier elke dag, kunt je eigen baan creëren, werkt samen met de leukste collega’s én je kunt hier doen wat je echt leuk vindt. Wat wil je nog meer?”

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

“Mijn dag kan niet meer stuk als ik een moeilijke dag vol brandjes en problemen toch kan afsluiten zonder poespas. En dit binnen de planning en de kosten. Daar word ik echt gelukkig van! Met flink wat energie én een voldaan gevoel keer ik dan weer huiswaarts.”

Wat doet een Werkvoorbereider binnen Klomp precies?

"Als Werkvoorbereider dak heb je de taak om projecten en werkzaamheden van dakdekkers voor te bereiden. Je zorgt ervoor dat de juiste materialen op het juiste moment op de juiste plaats zijn en het op het project aan niets ontbreekt. Vanzelfsprekend vormt de (val)veiligheid van de dakdekkers hierin de basis.”

Hoe ziet jouw team eruit?

“Eigenlijk heb ik met bijna iedereen intern te maken. Als Werkvoorbereider ben je een spin in het web. Je hebt nauw contact met de calculator, planning, uitvoerders, leveranciers, onderaannemers en iedereen die betrokken is bij een project. Alle informatie moet kloppen en als werkvoorbereider is het belangrijk om zeker te zijn van je zaak. Als er iets ontbreekt of een klein detail niet klopt, kan dit grote gevolgen hebben.”

Waarom Klomp?

"Binnen Klomp staan ze overal voor open en zetten ze je graag in je kracht. Je krijgt enorm veel vrijheid en er is veel mogelijk. Zo kun je je functie uitbreiden, cursussen en opleidingen volgen en verbeteringen aandragen. Er wordt hier echt naar je geluisterd en Klomp denkt én werkt graag mee!”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Een werkdag als Werkvoorbereider is nooit saai. Je hebt zoveel contact met mensen en zoveel afwisseling; geen dag is hetzelfde. Je bent afhankelijk van veel zaken en factoren. Denk bijvoorbeeld aan het weer. Hierdoor moet je continu schakelen, regelmatig ad hoc beslissingen nemen én de gevolgen vastleggen. Het is een uitdagend beroep vol verrassingen, waarin een strakke en goede planning de sleutel tot succes vormt.”

Wat doet een Werkvoorbereider binnen Klomp precies?

Als Werkvoorbereider binnen Klomp zorg je ervoor dat de tekeningen en de monteur op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Binnen jouw rol als Werkvoorbereider is de juiste planning key. Alles en iedereen dient op tijd te zijn. Samen met de elektricien en de aannemer zorg jij ervoor dat het installatiewerk op tijd klaar is. Alleen dan is de klant tevreden. En daar doen wij het uiteindelijk voor!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Ik start de dag op kantoor waar ik laatste wijzigingen bekijk. Ook controleer ik of er nog iets is aangepast aan de tekeningen. Vrijwel direct daarna heb ik contact met de monteur om de dag kort door te spreken. Gedurende de dag bezoek ik de bouw. Het is essentieel om alert te blijven op eventuele knelpunten en uitdagingen. Zo kan het voorkomen dat ruimtes te krap zijn of een installatie iets aangepast moet worden om het passend te maken voor een gebouw. Ik houd de lijntjes met de monteur kort, zodat ik overal van op de hoogte ben én blijf. Ik sluit de dag vaak weer af op kantoor om nog wat bestellingen door te voeren.”

Waarom Klomp?

“Bij Klomp krijg je veel vrijheid, maar ook het vertrouwen om binnen je werk een oplossing te bedenken. Zeker in oude panden, krijg je de ruimte om hier actief over mee te denken. Duurzaamheid is een cultuur die iedereen binnen Klomp ademt. Ik vind het mooi om dit te verwerken in de installaties van onze klanten. Iedereen met kennis van en passie voor techniek kan hier zijn hart ophalen.”

Met welk project ben jij momenteel bezig?

“Momenteel werken we in het Holocaust Museum in Amsterdam waar we de totale installatie W-zijdig maken. De lucht, de warmtepomp en de bron; we pakken het allemaal aan. En, zoals je van Klomp gewend bent, realiseren we dit op een duurzame manier. Dit pand heeft hoge klimaateisen. Zo beschikt het over veel luchtkanalen en installatiewerk. In een pand als dit is het een bijzondere uitdaging om het geheel passend te maken in de schachten, het plafond en de wanden. Hoe uitdagender de klus, hoe groter de kick is als alles piekfijn is opgeleverd.”
"Mijn dag kan niet meer stuk als ik een moeilijke dag vol brandjes en problemen toch kan afsluiten zonder poespas”

Adame Hoenekamp

Werkvoorbereider - Klomp Energie

Carrière maken

Doorgroeien

Binnen Klomp investeren we in onze mensen. Wij doen er dan ook alles aan om onze vakmensen met passie en kennis aan boord te houden. Onze Klomp familie is behoorlijk groot. Daarom is er genoeg ruimte om door te groeien. Hier bieden wij jou dan ook alle ruimte voor!
Werkvoorbereider

Senior Werkvoorbereider

Engineer

Plantontwikkelaar

Projectleider

Nog niet helemaal enthousiast?

Mede-Eigenaar Edwin aan het woord

Wat Klomp zo mooi maakt?

“Alle medewerkers zijn betrokken bij zowel het bedrijf als onze opdrachtgevers. Verduurzaming is geen loze term; het is iets waar wij als team aan willen bijdragen en dagelijks voor ons bed uitkomen.”

Edwin Klomp

Mede-eigenaar Klomp

Jouw eigenschappen

De eigenschappen van een ideale Werkvoorbereider...

Eigenschap 1

Bouwkundig inzicht

Het lezen van bouwtekeningen is iets wat jij dagelijks snel én makkelijk doet. Aan bouwkundig inzicht ontbreekt het niet bij jou.

Eigenschap 2

Nauwkeurig

Een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Als Pietje Precies ben jij altijd zeker van je zaak. Jij leidt elk project in goede banen.

Eigenschap 3

Organisatietalent

Jij bent flexibel, houdt van aanpakken en regelt alles van A tot Z.

Eigenschap 4

Een kei in samenwerken

Jij bent sociaal en werkt prettig én perfect samen met iedereen die bij een project betrokken is.

Eigenschap 5

Proactief

Je weet exact wat de status van een project is en steekt zelf ook regelmatig de handen uit de mouwen.

FAQ

Enthousiast en meer weten over Klomp?

Wij vertellen je alles en zijn ook benieuwd naar jou.
Wie staat er aan het roer?
Edwin en Frans Klomp zijn broers én eigenaren en zie je dagelijks op kantoor. Loop jij ergens tegenaan? De deuren van hun kantoor staan altijd open.
Wat houdt het Klomp DNA in?
Betrokken, enthousiast én gedreven; dát zijn onze mensen die over het Klomp DNA beschikken. Het zijn stuk voor stuk opgeleide vakmensen die plezier hebben in hun werk en dit ook uitstralen.
Wat is onze visie?
Klomp is een innovatieve samenwerkingspartner voor verduurzaming én techniek. Zowel techniek als samenwerking zijn ons fundament en zit in onze genen.
Kan ik een keer langskomen?
Bij Klomp staat de deur altijd open voor nieuw talent. Wij maken graag kennis met enthousiastelingen met passie voor techniek. De koffie staat altijd klaar!
Hoe kan ik solliciteren?
Heb jij interesse in één van onze profielen en vacatures en beschik je over het Klomp DNA? Laat dan vooral van je horen! We zien jouw (open) sollicitatie graag verschijnen.
Hoe snel kan ik aan het werk?
Klomp groeit hard én blijft groeien. Ben jij die vakidioot die beschikt over het Klomp DNA? Dan kun jij vandaag nog aan de slag.

Nog vragen?

Geef ons gerust een seintje. Wij vertellen je graag meer, zodat jij écht alles van ons weet.

Job alert

Schrijf je in voor onze job alert en ontvang periodieke updates van onze nieuwste vacatures!
Bedankt! We hebben je aanmelding ontvangen
Oeps! Er ging ies mis met het verzenden van je aanmelding