Calculator

Passie voor cijfers & techniek

Als Calculator binnen Klomp aan de slag? Op jou kunnen wij rekenen! We zijn benieuwd naar jou en nodigen je graag uit voor een kop koffie!

Word jij onze nieuwe Calculator?

Met jou als Calculator kunnen we rekenen op een goed begin! Een nauwkeurige en correcte calculatie is immers het halve werk. In no time tover jij offerteaanvragen om tot de beste prijs voor het bedrijf én de klant. Jij ademt cijfers en jouw offertes zijn zo helder als wat; zo weet iedereen wat er verwacht wordt. Collega’s lopen met je weg en klanten voorzie jij van de juiste adviezen. Klinkt dit als jouw droombaan?
check vacatures
Feature imageFeature imageFeature imageFeature imageFeature image

Wat doet een Calculator binnen Klomp?

“Als Calculator sta jij aan de basis van de mooiste projecten en bereken je wat een bouwkundig project gaat kosten. Dit is geen klus die je zomaar klaart! Je dient met veel zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de monumentale waarde die niet mag worden aangetast. Een goed begin is het halve werk. Daarom start ik altijd met een bezoek aan het project waar ik op locatie de status van het dak inspecteer én rapporteer. Hier komt je technische kennis om de hoek kijken die je vervolgens mixt met je rekenskills. In mijn baan als Calculator kunnen de kleinste details een groot verschil maken. Ze zijn essentieel voor het opstellen van een foutloze offerte en het verloop van de klus."

Wat maakt jouw werk zo leuk?

"Als Calculator binnen Klomp draag je je steentje bij aan de meest uiteenlopende projecten. Elk project zie ik als een kans om weer iets nieuws te leren. Je werkt nauw samen met collega's, klanten, opdrachtgevers en aannemers. Zowel mijn werkzaamheden als de projecten zijn heel divers. Dit maakt het uitdagend en afwisselend. Ik verzorg ook de voorbereidingen van alle lopende projecten. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de kraan of de valbeveiliging is geregeld. Alleen dat kan iedereen zijn werk goed én veilig uitvoeren. Als Calculator komt er veel op je bordje en moet je continu je koppie erbij houden!"

Hoe bewaar je het overzicht?

“Als Calculator is het noodzaak te weten waar iedereen mee bezig is. Iedere dinsdagochtend plannen we daarom een wekelijks teamoverleg. Hierin worden niet alleen belangrijke zaken en projecten besproken, maar stellen we ook prioriteiten en maken we afspraken. Alleen dan weet je zeker dat alles volgens planning verloopt en houden we onze klanten tevreden."

Waarom Klomp?

“Klomp heeft alle expertises in eigen beheer, waardoor je op allerlei manieren door kunt groeien. De mogelijkheden zijn hier eindeloos! Wat het werk hier extra leuk maakt, is de gezelligheid met collega's waar ik iedere dag van leer. Maar vergeet vooral de borrels, het biertje met de baas en de vis op vrijdag niet!"

Wat doet een Calculator binnen Klomp?

“Als Calculator heb je één doel: Een scherpe offerte opstellen die interessant is voor het bedrijf én de klant. Ik krijg regelmatig offerteaanvragen van opdrachtgevers binnen die al voorzien zijn van een uitgebreid bestek en bestektekeningen. In dat geval is dit al door een adviseur opgesteld. Je moet dan wel scherp blijven en de nodige kennis van zaken hebben met betrekking tot de installaties. Ook het inlezen in de desbetreffende tekeningen vergt wat tijd en aandacht. Ook kan het zo zijn dat een opdrachtgever het geheel bij ons neerlegt. Hier komt dan zowel een stuk ontwerp als advies bij kijken. Dit vergt iets meer tijd, omdat we dan offertes bij leveranciers of onderaannemers moeten aanvragen. Ook moeten we ontwerpschetsen maken en een kostenberekening van alle benodigde materialen opstellen. En dit alles met behulp van ons Gilde softwarepakket.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Als Calculator heb ik de vrijheid om een offerte zelf te ontwerpen; ik kan hier mijn eigen draai aan geven. Hierdoor kan ik mijn creativiteit goed kwijt in mijn rol. Ik vind het leuk om een bepaald project eigen te maken. Een calculatie kun je op verschillende manieren opbouwen. Vanzelfsprekend stem je die manier af op de klant. Het is belangrijk dit op een duidelijke én overzichtelijke manier samen te stellen. Dit is de ene keer uitdagender dan de andere keer. Veel mensen onderschatten de waarde van een offerte. Het is echt het visitekaartje van het bedrijf en kan doorslaggevend zijn. Het is zo leuk om een belangrijke rol te spelen in dit traject.”

Waarom Klomp?

“Binnen Klomp werken we met verschillende soorten installaties en een enorme diversiteit aan disciplines. Dit maakt het uitdagend en afwisselend. De grootte van het bedrijf speekt mij ook enorm aan. Daarbij komt dat iedereen enthousiast is over duurzaamheid. Tot slot hebben we hier veel kennis in huis. Hierdoor leer je veel van collega’s en is er altijd wel iemand met wie je kunt sparren. Binnen Klomp wordt het altijd op prijs gesteld als je in jezelf investeert. Hierdoor spijker je niet alleen je kennis bij, maar ben je ook minder afhankelijk van anderen. Als Calculator werk je nauw samen met engineers, tekenaars en andere collega’s. We hebben elkaar allemaal nodig. Gelukkig hebben we een leuk team, werken we goed samen en vullen we elkaar perfect aan.”

Wanneer is jouw dag geslaagd?

“Als ik gedaan heb wat ik gedaan wilde hebben. Dit komt alleen bijna nooit voor. Maar als ik een offerte afgerond de deur uit heb gedaan, ben ik ook een blij en gelukkig mens. Natuurlijk is het ook altijd leuk om een project binnen te halen aan de hand van een door mij opgestelde offerte.”

Wij vroegen
Wouter Bouwman, Calculator bij Klomp, het hemd van het lijf.

Wouter Bouwman
Calculator Lei en Zink

Wat doet een Calculator binnen Klomp?

"Als Calculator binnen Klomp heb je een behoorlijk brede functie. Vanaf het moment dat er een offerteaanvraag binnenkomt, begint voor mij het werk. Ik bekijken beoordeel de aanvraag en het bestek. Wanneer het restauratiewerkzaamheden betreft, gaan wij de locatie bekijken. Op deze manier krijgen wij een goed en realistisch beeld van de werkzaamheden die verricht moeten worden. We meten het dak uit en kijken wat er eventueel beter kan. Hier komt veel maatwerk bij kijken, omdat deze werkzaamheden echt zijn toegespitst op het desbetreffende project. Wanneer we de benodigde zaken inzichtelijk hebben, starten we met de calculatie. We vragen prijzen op en beoordelen deze en proberen een heldere en realistische tijd in te schalen. Daarna stellen we de calculatie zo uitgebreid mogelijk op. Vervolgens bespreken we dit met de Uitvoerder, Werkvoorbereider en de Manager. Alleen dan weten we zeker dat alle benodigde materialen zijn meegenomen. Als alles compleet is, stuur ik de offerte naar de klant. Als hier vervolgens een opdracht uitkomt, zet ik deze door naar de Werkvoorbereider. Hij neemt het traject dan over.”

Waarom Klomp?

"Klomp is een prachtig bedrijf met ongekend veel (doorgroei)mogelijkheden. Ondanks het feit dat we enorm gegroeid zijn, voelt het hier nog steeds aan als een warm familiebedrijf. De sfeer is hier altijd goed en iedereen kent elkaar en is behulpzaam. Je kunt hier zijn wij je bent en dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast kun je hier veel leren en jezelf verbeteren en ontwikkelen. Je wordt hier écht uitgedaagd. Als je ambities hebt en wilt slagen, lukt het hier altijd. Als klap op de vuurpijl kom je op de mooiste plekjes van de stad. Als je Amsterdam vanaf het dak ziet, geeft dit een waanzinnig mooi uitzicht. Ik ga hier voorlopig niet meer weg!”

Wat maakt jouw werk leuk?

"Mijn baan als Calculator is heel divers en afwisselend en dit maakt het ook zo leuk! Ik krijg binnen Klomp de ruimte en de mogelijkheid om mijn eigen baan samen te stellen. Hierdoor krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden en word ik overal bij betrokken. Het is ontzettend mooi om je eigen werk en alle voorbereidingen waar je zoveel tijd en energie in hebt gestoken in werkelijkheid te zien.”

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

"Als ik weer een steentje heb kunnen bijdragen aan iets moois of een collega heb kunnen helpen, waardoor we weer een stapje verder zijn gekomen binnen een project. Daar word ik blij van! Als ik productief ben geweest en mijn deadlines heb kunnen halen, ga ik met een voldaan gevoel naar huis. Als Calculator binnen Klomp heb je best veel verantwoordelijkheid en je weet nooit wat de dag brengt. Als je alle belangrijke zaken goed hebt kunnen afronden, is dat heel fijn. Eigenlijk is elke werkdag voor mij geslaagd, omdat ik het hier enorm naar mijn zin heb.”
“Als ik een offerte afgerond de deur uit heb gedaan, ben ik een blij en gelukkig mens”

Peter van Arum

Calculator - Klomp Technisch Buro

Carrière maken

Doorgroeien

Binnen Klomp investeren we in onze mensen. Wij doen er dan ook alles aan om onze vakmensen met passie en kennis aan boord te houden. Onze Klomp familie is behoorlijk groot. Daarom is er genoeg ruimte om door te groeien. Hier bieden wij jou dan ook alle ruimte voor!
Calculator

Senior Calculator

Projectleider

Hoofd Projectleider

Operationeel Manager

Nog niet helemaal enthousiast?

Mede-Eigenaar Edwin aan het woord

Wat Klomp zo mooi maakt?

“Alle medewerkers zijn betrokken bij zowel het bedrijf als onze opdrachtgevers. Verduurzaming is geen loze term; het is iets waar wij als team aan willen bijdragen en dagelijks voor ons bed uitkomen.”

Edwin Klomp

Mede-eigenaar Klomp

Jouw eigenschappen

De belangrijkste eigenschappen van een Calculator

Eigenschap 1

Jij ademt cijfers

Als Calculator adem je cijfers en heb je jouw rekenzaakjes altijd op orde. Je wordt dan ook afgerekend op de juistheid én overzichtelijkheid van je cijfermateriaal.

Eigenschap 2

Administratief wonder

Wil je jouw werk als Calculator goed én nauwkeurig uitvoeren? Dan dien je zeker ook over de nodige administratie skills te beschikken. Het opmaken en afronden van contracten, offertes en facturen behoren tot jouw dagelijkse bezigheid.

Eigenschap 3

Altijd en overal in control

Als Calculator ben jij altijd en overal op de hoogte van wat er speelt. Het bewaren van overzicht is voor jou dan ook een eitje. Hierdoor loopt alles op rolletjes en haal jij probleemloos je deadlines.

Eigenschap 4

Technische (vak)kennis

Ook als Calculator beschik je over een flinke dosis materiaalkennis. Alleen dan weet je wat je uitrekent! Ook tijdens jouw gesprekken met klanten, opdrachtgevers of aannemers moet je weten waar je het over hebt.

Eigenschap 5

Communicatieskills

Als Calculator werk je veel samen met collega's van andere afdelingen en houd je de lijntjes met klanten en opdrachtgevers kort. Een goede én heldere communicatie vormt hierin de basis.

FAQ

Enthousiast en meer weten over Klomp?

Wij vertellen je alles en zijn ook benieuwd naar jou.
Wie staat er aan het roer?
Edwin en Frans Klomp zijn broers én eigenaren en zie je dagelijks op kantoor. Loop jij ergens tegenaan? De deuren van hun kantoor staan altijd open.
Wat houdt het Klomp DNA in?
Betrokken, enthousiast én gedreven; dát zijn onze mensen die over het Klomp DNA beschikken. Het zijn stuk voor stuk opgeleide vakmensen die plezier hebben in hun werk en dit ook uitstralen.
Wat is onze visie?
Klomp is een innovatieve samenwerkingspartner voor verduurzaming én techniek. Zowel techniek als samenwerking zijn ons fundament en zit in onze genen.
Kan ik een keer langskomen?
Bij Klomp staat de deur altijd open voor nieuw talent. Wij maken graag kennis met enthousiastelingen met passie voor techniek. De koffie staat altijd klaar!
Hoe kan ik solliciteren?
Heb jij interesse in één van onze profielen en vacatures en beschik je over het Klomp DNA? Laat dan vooral van je horen! We zien jouw (open) sollicitatie graag verschijnen.
Hoe snel kan ik aan het werk?
Klomp groeit hard én blijft groeien. Ben jij die vakidioot die beschikt over het Klomp DNA? Dan kun jij vandaag nog aan de slag.

Nog vragen?

Geef ons gerust een seintje. Wij vertellen je graag meer, zodat jij écht alles van ons weet.

Job alert

Schrijf je in voor onze job alert en ontvang periodieke updates van onze nieuwste vacatures!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.