Monteur

Passie voor technische uitdagingen

Als Monteur binnen Klomp aan de slag? Jouw technische kennis is voor ons onmisbaar! We zijn benieuwd naar jou en nodigen je graag uit voor een kop koffie!

Word jij onze nieuwe Monteur?

Als Monteur houd je van aanpakken. Of het nu gaat om een kortlopend project dat zo gefixt is of een complexe oplossing; jij gaat geen technische uitdaging uit de weg! Als Monteur binnen Klomp gaat er een wereld voor je open en bieden we je letterlijk en figuurlijk alle ruimte. Omdat de mogelijkheden hier eindeloos zijn, kun jij in veel gevallen je eigen baan creëren. Waar wacht je nog op?
check vacatures
Feature imageFeature imageFeature imageFeature imageFeature image

Wat doet een Elektromonteur binnen Klomp precies?

“Jouw baan als Elektromonteur binnen Klomp is heel afwisselend, leuk en uitdagend. Je werkt verschillende projecten af. Van woningrenovaties en het opleveren van nieuwbouwprojecten tot het renoveren van kantoorpanden. Geen dag is hier hetzelfde; dit maakt het ook zo leuk. Ik kom op de mooiste plaatsen en leer elke dag weer iets nieuws.”

Hoe zit het team in elkaar?

“Ik werk samen met een aantal behulpzame collega’s. Mijn werk voelt hierdoor als thuis; iedereen staat voor je klaar. De sfeer binnen het team is goed. Ik ben heel dankbaar dat ik als Elektromonteur bij Klomp mag werken. Zolang je doet wat er van je gevraagd wordt, kan en mag alles, zijn de mogelijkheden eindeloos en krijg je veel ruimte.”

Wat maakt het werken bij Klomp zo leuk?

“Klomp is een vooruitstrevend en innovatief familiebedrijf waar je niet uitgeleerd raakt. Je werkt met de leukste collega’s aan de mooiste (verduurzamings)projecten. Het is zo mooi om hier een bijdrage aan te leveren met elkaar; we doen het écht samen. Buiten het werk om, worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Hierdoor blijft de (werk)sfeer top!”

Zorgt Klomp ook voor de juiste tools?

“Binnen Klomp is alles goed geregeld; overal wordt voor gezorgd. Je krijgt werkelijk waar alle tools aangereikt en mocht je iets nodig hebben, dan kun je dit gewoon aangeven. Dit werkt zo fijn en efficiënt en zorgt ervoor dat wij ons op ons werk kunnen focussen. Zo hoort het!"

Wat doet een Dakdekker binnen Klomp precies?

“Platte daken, hellende daken, zinken daken; als Dakdekker voorzie je ze allemaal van de juiste dakbedekking. Binnen Klomp komende mooiste projecten voorbij en lopen de opdrachten aardig uiteen. Mijn werkzaamheden zijn heel divers en afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever.”

Krijg je hier ook de juiste tools voor?

“Als Dakdekker binnen Klomp krijg je werkelijk waar alle tools aangereikt om je werk zo goed én veilig mogelijk uit te voeren. Het is noodzakelijk dat je materialen gebruikt en toepast die de daken waterdicht maken en bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Dakbranders en andere gereedschappen staan allemaal voor je klaar als de klus begint. Ideaal!”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Binnen Klomp krijg je veel vrijheid en flexibiliteit. Daarnaast werk je samen met leuke collega’s; we hebben een hecht team. Hierdoor is de werksfeer altijd goed. Ik ben veel met mijn handen bezig en kan tot op zekere hoogte mijn eigen planning bepalen. Ik krijg een klus binnen en heb de vrijheid om zelf mijn werkzaamheden in te delen. Mijn baan is zo afwisselend en ik werk iedere dag in de buitenlucht. Mooier wordt het niet!”

Hoe zit het team in elkaar?

“Binnen ons team werken we altijd in duo’s. Je krijgt de vrijheid om een partner te bepalen en je leidt samen de klussen van a tot z. Voordat we de handen uit de mouwen steken, wordt alles tot in de puntjes voorbereid door de werkvoorbereiders. Zodra er werk aan de winkel is, mag ik aan de bak. Achteraf wordt alles netjes nagelopen en als alles in orde is, volgt de officiële oplevering. Dit is altijd een mooi moment.”

Wat doet een Leidekker binnen Klomp?

“Een Leidekker binnen Klomp werkt zelfstandig aan leien daken. Je bent verantwoordelijk voor het uitmeten van het dak; dit is vaak passen en meten. Hoe platter het dak, hoe korter er uitgemeten moet worden. Het komt neer op belangrijke details die allemaal aan te leren zijn. Binnen Klomp kun je hierin een goede en professionele begeleiding verwachten. De(opleidings)mogelijkheden hier zijn enorm. Zolang je écht wil en over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel beschikt, komt alles goed.”

Krijg je hier de juiste tools voor?

“Het mooie is dat de Uitvoerder alles voorbereid. Hij regelt dat de juiste materialen op locatie zijn, dat liften, ladders en steigers zijn geplaatst en alles tot in de puntjes is geregeld én is gecontroleerd en gekeurd aan de hand van een veiligheidsrapport. Alleen dan kunnen wij veilig onze werkzaamheden uitvoeren. Vanzelfsprekend begin je als Leidekker aan een klus als je over het zogenaamde VCA-certificaat beschikt. Heb je dit niet, dan kun je dit binnen Klomp halen."

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Als Leidekker is geen dag hetzelfde; dit maakt het vak ook zo leuk! Dagelijks heb je te maken met mooie objecten en voer je veel restauratiewerkzaamheden uit. Monumenten, kerken, ouderwetse huizen; het zijn stuk voor stuk unieke gebouwen waar je aan werkt. Je maakt iets moois en ontvangt hier vervolgens veel complimenten voor. Je draagt écht je steentje bij aan iets historisch en dat is gaaf!”

Wat maakt werken bij Klomp zo leuk?

“Binnen Klomp geven ze je ruimte en vertrouwen. Als je hard werkt, verantwoordelijk bent en je best doet, is er veel mogelijk. Zo krijg je de ruimte om je functie uit te breiden, cursussen en opleiding te volgen of door te groeien. Jij als medewerker staat hier centraal en er wordt hier goed voor je gezorgd."

Wat doet een Service Technicus binnen Klomp precies?

“Een Service Technicus binnen Klomp verricht onderhoud, inspecties en storingswerkzaamheden van kleine tot (middel)grote installaties. Dit kan een ketelhuis, warmtepomp of gebouwbeheersysteem betreffen. Je dag is geen uur hetzelfde en dit maakt mijn baan zo afwisselend en leuk. Als Service Technicus heb je zeker ook een uitdagende functie en dien je snel te schakelen. Als je ’s ochtends uit bed komt, heb je nog geen idee wat je die dag te wachten staat. Van kleine storingen en onderhoudsdiensten tot een inspectie of het leveren van een complete installatie; het kan allemaal voorbij komen.”

Hoe houd jij je technische kennis op pijl?

Binnen Klomp sta jij als mens centraal en wordt er geïnvesteerd in de medewerkers en hun kennis. Ikzelf leer elke dag iets nieuws. Ook bieden ze ons hier de mogelijkheid onze kennis te vergroten en te verbreden binnen de installatietechniek. Je kunt (door)groeien of opleidingen en cursussen volgen. Kortom: Je hoeft hier niet bang te zijn dat je raakt uitgeleerd.”

Waarom Klomp?

“Klomp is een warm familiebedrijf waar we werkelijk waar alle technieken onder één dak bieden. De enorme diversiteit resulteert in de mooiste kansen en opdrachten. Je werkt hier met de leukste collega’s die allemaal behulpzaam zijn; we doen het hier echt samen. Daarbij komt dat je hier letterlijk en figuurlijk alle vrijheid en ruimte krijgt; je kunt hier écht oen wat je leuk vindt. Als je hier geen passende baan binnen de techniek weet te vinden, weet ik het ook niet meer…”

Hoe zie jij de toekomst binnen Klomp?

“De techniek is continu in ontwikkeling. Als bedrijf kun je niet achterblijven! Klomp is een mooi en duurzaam familiebedrijf met oog op toekomstbestendige installaties. Door de energietransitie, zijn we bij Klomp bewust bezig met het verduurzamen van installaties. De focus komt steeds meer te liggen op het verduurzamen en verbeteren van oude installaties en het ontwikkelen van duurzamere varianten. Zo krijgen we nu steeds meer te maken met mooie projecten, waarin we collectieve en individuele warmtepompen een rol spelen.”

Wij vroegen Jasper de Backer, Monteur Installatietechniek bij Klomp, het hemd van het lijf.

Jasper de Backer
Monteur Installatietechniek

Wat doet een Monteur Installatietechniek binnen Klomp precies?

"Als Monteur Installatietechniek binnen Klomp ben je verantwoordelijk voor het leidingwerk binnen onze projecten. Ik maak, vervang, installeer en controleer alle leidingen. En doe dit volgens de tekeningen die we vanuit het kantoor krijgen aangeleverd.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

"Mijn baan als Monteur Installatietechniek is afwisselend en hier houd ik van. Geen dag is hetzelfde! Daarnaast werk ik met leuke en gezellige collega’s en hangt er altijd een goede sfeer. Ik werk graag met meerdere collega’s aan grotere projecten. Denk bijvoorbeeld aan het Nationaal Holocaust Museum in Amsterdam waar we 1,5 jaar bezig zijn geweest.”

Welke tools krijg je hiervoor aangereikt?

"Het mooie is dat je binnen Klomp alle tools krijgt aangereikt om je werk goed én veilig uit te voeren. Van een bus vol gereedschap tot kleding, schoenen en een veiligheidshelm; aan alles wordt gedacht.”

Waarom Klomp?

"Per toeval ben ik bij Klomp terechtgekomen en ik ga hier voorlopig niet weg. Met veel plezier werk ik aan de meest spraakmakende projecten. Het is zo gaaf om hier een steentje aan bij te dragen! Binnen Klomp wordt er goed voor de medewerkers gezorgd. Alles wordt tot in de puntjes geregeld en er wordt hier goed naar je geluisterd en meegedacht.”
"Binnen Klomp sta jij als medewerker centraal en wordt er goed voor je gezorgd"

Richard Kroes

Uitvoerder

Carrière maken

Doorgroeien

Binnen Klomp investeren we in onze mensen. Wij doen er dan ook alles aan om onze vakmensen met passie en kennis aan boord te houden. Onze Klomp familie is behoorlijk groot. Daarom is er genoeg ruimte om door te groeien. Hier bieden wij jou dan ook alle ruimte voor!
Monteur

1e Monteur

Hoofdmonteur

Werkvoorbereider

Engineer

Mede-Eigenaar Edwin aan het woord

Wat Klomp zo mooi maakt?

“Alle medewerkers zijn betrokken bij zowel het bedrijf als onze opdrachtgevers. Verduurzaming is geen loze term; het is iets waar wij als team aan willen bijdragen en dagelijks voor ons bed uitkomen.”

Edwin Klomp

Mede-eigenaar Klomp

Jouw werkdag

Een dag uit het leven van een Monteur

05.00 uur

Vroeg uit de veren

Als Monteur moet je geen last hebben van een ochtendhumeur. Jouw werkdag start vroeg en wordt vaak gevolgd door een Buienradarcheck. Het weer heeft immers invloed op jouw werkzaamheden van die dag.

06.00 uur

Koffie & collega's

Als Monteur spring je vroeg in de auto en sta je meteen aan. Met de radio vol aan rijd je naar de zaak voor jouw eerste kop koffie en het oppikken van jouw favo collega's.

06.30 uur

Spullen inladen

Met jouw eigen Klomp bus vol handige tools en gereedschappen ga je op pad. Omdat ieder project anders is, heb je soms nét even andere spullen nodig. Natuurlijk kun je deze altijd ophalen op de zaak.

07.00 uur

Aan de bak

Als Monteur houd je van aan- en doorpakken. Rond 07.00 uur gaat bij jou de beuk erin en ga je flink aan de bak op de mooiste daken. Genieten geblazen!

16.00

Evalueren

Als Monteur begint je dag vroeg. Dit betekent dat je ook op tijd klaar bent. Was het een topdag? Dan schreeuw je het van de daken. Liep er iets niet helemaal lekker vandaag? Dan kaart je dit meteen aan bij de Projectleider.

FAQ

Enthousiast en meer weten over Klomp?

Wij vertellen je alles en zijn ook benieuwd naar jou.
Wie staat er aan het roer?
Edwin en Frans Klomp zijn broers én eigenaren en zie je dagelijks op kantoor. Loop jij ergens tegenaan? De deuren van hun kantoor staan altijd open.
Wat houdt het Klomp DNA in?
Betrokken, enthousiast én gedreven; dát zijn onze mensen die over het Klomp DNA beschikken. Het zijn stuk voor stuk opgeleide vakmensen die plezier hebben in hun werk en dit ook uitstralen.
Wat is onze visie?
Klomp is een innovatieve samenwerkingspartner voor verduurzaming én techniek. Zowel techniek als samenwerking zijn ons fundament en zit in onze genen.
Kan ik een keer langskomen?
Bij Klomp staat de deur altijd open voor nieuw talent. Wij maken graag kennis met enthousiastelingen met passie voor techniek. De koffie staat altijd klaar!
Hoe kan ik solliciteren?
Heb jij interesse in één van onze profielen en vacatures en beschik je over het Klomp DNA? Laat dan vooral van je horen! We zien jouw (open) sollicitatie graag verschijnen.
Hoe snel kan ik aan het werk?
Klomp groeit hard én blijft groeien. Ben jij die vakidioot die beschikt over het Klomp DNA? Dan kun jij vandaag nog aan de slag.

Nog vragen?

Geef ons gerust een seintje. Wij vertellen je graag meer, zodat jij écht alles van ons weet.

Job alert

Schrijf je in voor onze job alert en ontvang periodieke updates van onze nieuwste vacatures!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.