Interview
Carrière

Een werkdag uit het leven van een Leidekker

20/4/2023
2
minuten leestijd

Moniek is Contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud,. Ze loopt regelmatig mee met de buitendienst om beter te begrijpen wat er buiten allemaal gebeurt. Onlangs ging ze op pad met Leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes. Moniek hielp mee met het leggen van leien en leerde hoe het is om als leidekker te werken. Ze benadrukt het belang van samenwerken om begrip en waardering voor elkaars werk te krijgen.

Op pad met Leidekkers Remco & Richard

Moniek is Contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud. Dagelijks is ze bezig met het beheren van contracten en het communiceren met klanten. Moniek vindt het belangrijk om regelmatig mee te lopen met de buitendienst, zodat ze een beter beeld krijgt van wat er buiten allemaal gebeurt.

Onlangs was ze samen met Leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes op pad naar een project in Vijfhuizen. Hier werkte Klomp Lei- en Zinkwerken aan het dak van een exclusieve vrijstaande nieuwbouwwoning.

Meeloopdag

Tijdens haar meeloopdag heeft Moniek niet alleen toegekeken, maar ook actief meegewerkt aan het leggen van de leien. Ze ontdekte dat het een echt ambacht is waarbij nauwkeurigheid en vakmanschap van groot belang zijn. Moniek kreeg de kans om deze vaardigheden zelf uit te oefenen en waardeerde het vakmanschap dat vereist is voor het leggen van leien. Het was een leerzame en uitdagende ervaring voor haar.

“Het was best zwaar werk, maar ik vond het ontzettend leuk om te doen. Op die manier kreeg ik een nóg beter beeld van wat er allemaal bij komt kijken en kon ik écht meemaken hoe het is om als Leidekker te werken.”

Het belang van samenwerken

Moniek vindt het belangrijk om met de buitendienst mee te lopen. Niet alleen om te observeren, maar ook om daadwerkelijk mee te werken.

“Je kunt pas echt begrijpen wat je collega’s meemaken op een werkdag als je het zelf hebt ervaren. Door samen te werken, krijg je meer begrip en waardering voor elkaars werk."

Leerzame dag

Na afloop van de meeloopdag was Moniek behoorlijk moe, maar ze was ook heel enthousiast over wat ze had gezien en geleerd. Het was een intensieve en leerzame dag, waarbij ze niet alleen een beter beeld kreeg van wat haar hardwerkende collega’s allemaal meemaken op een werkdag, maar ook zelf heeft ervaren hoe het is om als leidekker te werken. Ze is blij dat ze deze ervaring heeft opgedaan en kijkt er naar uit om nog eens met de buitendienst mee te lopen.

Moniek op stap met onze Leidekkers

Lees verder

Meer nieuwsberichten

Klomp Open Bedrijvendag 2024

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of heb jij altijd al willen weten hoe het er bij ons aan toegaat? Loop dan vooral op vrijdag 19 april tijdens de Open Bedrijvendag in Amsterdam-Noord bij ons binnen!

Veiligheid in de schijnwerpers : Leer en groei mee met Klomp!

Wist je dat wij elke maand een Toolbox sessie organiseren voor onze medewerkers van afdelingen Daktechniek, Installatietechniek, Beheer en Onderhoud en Energie? Tijdens deze sessies worden onze medewerkers bijgeschoold over diverse veiligheid gerelateerde onderwerpen.

Even voorstellen: Ronald Olij, Operationeel Directeur Klomp

Een Q&A met onze nieuwe Operationeel Directeur Ronald Olij