Interview
Carrière

Even voorstellen: Ronald Olij, Operationeel Directeur Klomp

27/2/2024
4
minuten leestijd

Een Q&A met onze nieuwe Operationeel Directeur Ronald Olij

Graag stellen we jullie voor aan onze nieuwe Operationeel Directeur Ronald Olij (49). Samen met zijn vrouw en drie dochters woont hij in De Goorn. Ronald heeft de afgelopen 18 jaar met veel enthousiasme gewerkt bij IW Noord-Holland, waarvan 9 jaar in de functie van Algemeen Directeur. Hij kijkt ernaar uit met veel enthousiasme en energie aan de slag te gaan bij ons warme familiebedrijf.

Van links naar rechts; Ronald Olij en Edwin Klomp

Kun je iets meer over jezelf vertellen?

“Ik ben energiek en sportief. In mijn vrije tijd geniet ik van bootcampen, hardlopen, motorrijden, fietsen, reizen en zeilen. Buiten mijn werk om ben ik voorzitter van de VVD West-Friesland en steunfractielid van het Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier. Alsof dat nog niet genoeg is, ben ik ook nog een dag per maand freelance touringcarchauffeur bij Gebo Tours.”

Wat heb je precies bij IW gedaan?

“IW verzorgt de werving, opleiding en begeleiding van meer dan 700 leerlingen en zijinstromers (in loondienst) in de Elektro- en Installatietechniek. Ik gaf leiding aan het managementteam en stuurde een organisatie aan met 70 medewerkers. Daarbij was ik voorzitter van IW Nederland met 42 locaties, 200 vaste medewerkers en 2300 leerlingen in loondienst.”

Ronald Olij - Operationeel Directeur Klomp BV

Hoe zou je jouw nieuwe rol bij Klomp omschrijven?

“Na een boeiende periode bij IW, kijk ik ernaar uit mijn opgedane kennis en ervaring in te zetten bij Klomp. Als Operationeel Directeur zal ik mij richten op het leidinggeven aan de afdelingsmanagers.”

Wat zijn je plannen voor de komende jaren?

“Samen met de directie en het managementteam zullen we bedrijfsdoelstellingen voor de komende 5 jaar ontwikkelen en realiseren. Dit alles met als doel de schaalvergroting van Klomp te bevorderen en het bedrijf aantrekkelijk te houden; voor zowel medewerker als opdrachtgevers.”

Wat is jouw ultieme doel?

“Ik zou graag met de directie en het managementteam tot een duidelijke visie komen; samen die stip op de horizon bepalen en met elkaar naar dat doel werken en ontwikkelen. En dit alles met tevreden medewerkers als resultaat. Verder hoop ik een goede sparringpartner te zijn, zodat we elkaar kunnen helpen én versterken. Bij Klomp doen we immers alles samen.”

Wat spreekt je zo aan aan Klomp?

“Klomp is een familiebedrijf met een warme cultuur. Iedereen is hier betrokken en er wordt niet gestuurd op cijfers, maar op mensen. Daarnaast spreekt het concept met een duidelijke focus op verduurzaming mij enorm aan.”

Hoe zou jij het Klomp DNA omschrijven?

“Wat mij opvalt, is dat er bij Klomp geen receptie is, maar dat je wel altijd warm wordt ontvangen. Je voelt je hier meteen welkom. Er is hier nooit gestuurd op een hartelijk ontvangst; het is iets wat in je DNA zit. Als dit de basis is en blijft, is dat geweldig.”

Welke kansen zie je voor het bedrijf?

“Nederland gaat en moet verduurzamen, dus de kansen liggen voor het oprapen. Er is werk genoeg. Het is de kunst om als bedrijf zo aantrekkelijk te worden dat we de mooiste projecten uit de markt naar ons toe weten te trekken. Ik kijk ernaar uit!”

Heb je nog een boodschap aan het team van Klomp?

“Alle medewerkers moeten vooral blijven wie ze zijn. Hun dienstbaarheid vormt de basis voor de komende jaren en de groei die wij willen realiseren. Als Klomp het warme familiebedrijf blijft dat het nu is, gaat het helemaal goed komen. Ik heb er enorm veel zin in!”

"Er is hier nooit gestuurd op een hartelijk ontvangst; het is iets wat in ons DNA zit"

Lees verder

Meer nieuwsberichten

Klomp Open Bedrijvendag 2024

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of heb jij altijd al willen weten hoe het er bij ons aan toegaat? Loop dan vooral op vrijdag 19 april tijdens de Open Bedrijvendag in Amsterdam-Noord bij ons binnen!

Veiligheid in de schijnwerpers : Leer en groei mee met Klomp!

Wist je dat wij elke maand een Toolbox sessie organiseren voor onze medewerkers van afdelingen Daktechniek, Installatietechniek, Beheer en Onderhoud en Energie? Tijdens deze sessies worden onze medewerkers bijgeschoold over diverse veiligheid gerelateerde onderwerpen.

Even voorstellen: Ronald Olij, Operationeel Directeur Klomp

Een Q&A met onze nieuwe Operationeel Directeur Ronald Olij