Interview
Carrière

Interview met Marjolein

7/11/2023
2
minuten leestijd

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Om je kennis te laten maken met ons bedrijf én onze Klomp toppers, bieden we jou een uniek kijkje achter de schermen. Graag stellen we je voor aan onze BI-specialist Marjolein

Maak kennis met onze BI-specialist Marjolein

Het gebeurt niet dagelijks dat iemand van baan verandert. Marjolein Doppenberg durfde het aan en gooide het roer om. Als Business Intelligence Specialist bij Klomp, heeft ze haar HR-achtergrond verruild voor een carrière in het ontrafelen van data en het genereren van inzichten die de Klomp koers helpen bepalen. In dit interview deelt Marjolein haar reis én enthousiasme voor de wereld van Business Intelligence. Lees snel verder en laat je inspireren.

Passie voor data

Voordat Marjolein bij Klomp begon, onderging ze een intensief omscholingstraject tot Business en Data Analist aan de HVA. Een reis van meer dan vijf maanden, waarin ze haar passie voor data ontdekte. Voor die tijd had ze jarenlang HR functies bij verschillende organisaties. Haar motivatie voor deze radicale carrièreswitch?

“Ik vind het geweldig om diep in de cijfers te duiken en vragen te beantwoorden met data. Hiermee voorzie je organisaties van waardevolle inzichten”


De vragen variëren van financiële gezondheid tot procesoptimalisatie. Haar favoriete deel van het proces is het technische aspect van het maken van BI-rapportages. Het verzamelen van data uit verschillende bronnen en deze vervolgens op een logische manier structureren is waar haar hart sneller van gaat kloppen.

“Ik weet nu meer over daken en dakbedekkingen dan ik ooit had kunnen bedenken”

De sleutel tot succes

Wat zijn de essentiële vaardigheden voor een BI-Specialist zoals Marjolein? Ze benadrukt het belang van interesse in organisatieprocessen, analytisch denken en doorzettingsvermogen.

“Je moet de drang hebben om door te gaan totdat je de juiste inzichten hebt bereikt”

Impact maken

Als BI-Specialist bij Klomp draagt Marjolein aanzienlijk bij aan het succes van het bedrijf. Haar werk levert het management waardevolle inzichten, waardoor de organisatie kan groeien en verbeteren.

“Dankzij mijn werk kunnen we zien hoe de organisatie ervoor staat en wat er verbeterd kan worden. Dit is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van een organisatie”

Marjoleins trots

Op de vraag naar haar meest trotse prestatie als BI-Specialist bij Klomp, antwoordt ze de vraag enthousiast dat ze trots is op alles!

"De afgelopen maanden heb ik veel geleerd en ben ik doorgegaan totdat ik de juiste inzichten vond, dat geeft veel voldoening"

De toekomst van BI bij Klomp

Marjolein ziet de rol van data en BI bij Klomp evolueren. Ze geeft aan dat BI steeds volwassener wordt binnen de organisatie en dat de gegevens die we verzamelen uit verschillende systemen straks waarschijnlijk aan elkaar gekoppeld kunnen worden om uiteenlopende inzichten te creëren. Hiermee kan weer bijgestuurd worden.

Trends in BI

Marjolein volgt met interesse de opkomst van Microsoft Fabric, wat naar verwachting de adoptie van de programma’s Power BI en Azure zal stimuleren. Dit zal organisaties in staat stellen om gegevens in de cloud op te slaan en complexe analyses uit te voeren, inclusief machine learning en real-time analyses, alles binnen één omgeving.

Ontdek jouw kansen binnen Klomp

Marjolein’s passie voor het ontrafelen van data en het genereren van waardevolle inzichten heeft een blijvende impact op het succes van het bedrijf. Haar verhaal toont aan dat het nooit te laat is om een nieuwe weg in te slaan en te duiken in een wereld van kansen. Wil jij ook bij Klomp aan de slag? Bij ons kun je alle kanten op. Ontdek snel jouw carrière kansen!

Lees verder

Meer nieuwsberichten

Klomp Open Bedrijvendag 2024

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of heb jij altijd al willen weten hoe het er bij ons aan toegaat? Loop dan vooral op vrijdag 19 april tijdens de Open Bedrijvendag in Amsterdam-Noord bij ons binnen!

Veiligheid in de schijnwerpers : Leer en groei mee met Klomp!

Wist je dat wij elke maand een Toolbox sessie organiseren voor onze medewerkers van afdelingen Daktechniek, Installatietechniek, Beheer en Onderhoud en Energie? Tijdens deze sessies worden onze medewerkers bijgeschoold over diverse veiligheid gerelateerde onderwerpen.

Even voorstellen: Ronald Olij, Operationeel Directeur Klomp

Een Q&A met onze nieuwe Operationeel Directeur Ronald Olij