Interview
Carrière

Interview met Tom

21/11/2023
3
minuten leestijd

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Om je kennis te laten maken met ons bedrijf én onze Klomp toppers, bieden we jou een uniek kijkje achter de schermen. Graag stellen we onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder Tom aan je voor.

Maak kennis met onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder Tom

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Om je kennis te laten maken met ons bedrijf én onze Klomp toppers, bieden we jou een uniek kijkje achter de schermen. Graag stellen we onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder Tom aan je voor. Hij heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn motivatie en Klomp ervaringen tot nu toe. Lees snel verder en laat je inspireren.


Een nieuw begin bij Klomp

Tom’s reis bij Klomp begon niet vanuit een typische IT-achtergrond. Voordat hij bij Klomp aan de slag ging, werkte hij maar liefst 15 jaar bij een taalschool gespecialiseerd in NT2-onderwijs (Nederlands als 2e taal).

Tijdens deze periode bekleedde hij verschillende functies, waaronder Applicatiebeheerder, Kwaliteitscoördinator en Facilitair Coördinator. Tom is door kennissen op de vacature van Functioneel Applicatiebeheerder geattendeerd.

Voor Tom was dit het perfecte moment om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten.

"Bij Klomp voel ik mij welkom en gewaardeerd! En dit terwijl ik geen traditionele ervaring binnen de IT heb."


Gemotiveerd om te groeien en bloeien

Een van de dingen die Tom het meest motiveert in zijn rol als Functioneel Applicatiebeheerder is de constante uitdaging. Als relatieve nieuwkomer in de wereld van IT-systemen en bedrijfsapplicaties moet hij zich de complexe systemen waarmee we werken eigen maken. Dit gaat niet zonder slag of stoot.

Tom signaleert dat er binnen Klomp behoefte is aan een eenduidige en helder beschreven werkwijze en hij is vastbesloten om hier snel aan te werken.

“Omdat ik pas net begonnen ben, is er voor mij veel onbekend. De systemen waarmee we werken, moet ik mij nog helemaal machtig maken. Iedere dag leer ik weer iets nieuws. Stukje bij beetje kan ik mijn functie steeds beter uitvoeren en dat motiveert!"

Ondersteuning van bedrijfsprocessen

Als Functioneel Applicatiebeheerder bij Klomp heeft Tom de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat medewerkers vlot met onze systemen kunnen werken. En dat deze systemen naadloos aansluiten op hun werkzaamheden.

Het inwerken van nieuwe medewerkers, het opstellen van instructies, het continu verbeteren van de systemen en het snel oplossen van problemen; het hoort er allemaal bij.


Uitdagingen overwinnen

Hoewel Tom nog maar kort bij Klomp aan boord is, heeft hij al de nodige uitdagingen aangepakt. Momenteel ligt zijn focus op het vertrouwd raken met de systemen die worden gebruikt. Tom legt uit: “Ik wil zo snel mogelijk op een niveau komen waar ik zelf het merendeel van de vragen en problemen kan oplossen.”

Hij is begonnen met het opstellen van een lijst met lopende taken en verzoeken die hij van collega’s heeft ontvangen. Hij heeft al veel taken zelf afgehandeld en colleca's geholpen!

“Ik kan altijd bij collega’s aankloppen voor uitleg over hoe zij bepaalde dingen doen in de systemen en kan externe consultants inschakelen voor training op bepaalde gebieden.”

Klomp als werkplek

In slechts anderhalve maand heeft Tom ervaren dat hij veel vrijheid heeft om zijn rol naar eigen inzicht in te vullen. Zijn waardering komt voort uit de mogelijkheid om zijn functie op een persoonlijke manier vorm te geven. Hij benadrukt dat hij altijd kan rekenen op zijn collega’s voor verheldering omtrent systemen en procedures, waardoor een waardevolle kennisuitwisseling ontstaat die zijn professionele ontwikkeling stimuleert.


De toekomst van Tom

Terwijl Tom nog in zijn inwerkperiode zit, kijkt hij vooruit naar wat de toekomst voor hem in petto heeft. Hij is vastbesloten om niet alleen zijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, maar ook om een waardevolle bijdrage te leveren aan de groei en efficiëntie van de bedrijfsprocessen binnen Klomp.

“Mijn doel is om mijn rol als Functioneel Applicatiebeheerder bij Klomp optimaal te vervullen en mijn collega’s te ondersteunen.”


Motivatie, uitdagingen én groei

Tom's verhaal draait om motivatie, uitdagingen en groei. Het toont aan dat je door vastberadenheid en doorzettingsvermogen van grote waarde kan zijn voor Klomp. Wij zijn blij met de komst van Tom en wensen hem veel succes met bloeien en groeien binnen onze familie.

Ontdek jouw kansen binnen Klomp

Bij Klomp streven we naar voortdurende groei en innovatie. We kijken ernaar uit om nieuwe talenten teamleden te verwelkomen. Wil jij bijdragen aan ons succesverhaal? Ontdek jouw kansen en sluit je aan bij onze Klomp familie!

Lees verder

Meer nieuwsberichten

Klomp Open Bedrijvendag 2024

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of heb jij altijd al willen weten hoe het er bij ons aan toegaat? Loop dan vooral op vrijdag 19 april tijdens de Open Bedrijvendag in Amsterdam-Noord bij ons binnen!

Veiligheid in de schijnwerpers : Leer en groei mee met Klomp!

Wist je dat wij elke maand een Toolbox sessie organiseren voor onze medewerkers van afdelingen Daktechniek, Installatietechniek, Beheer en Onderhoud en Energie? Tijdens deze sessies worden onze medewerkers bijgeschoold over diverse veiligheid gerelateerde onderwerpen.

Even voorstellen: Ronald Olij, Operationeel Directeur Klomp

Een Q&A met onze nieuwe Operationeel Directeur Ronald Olij