Leerling

Passie voor leren én techniek

Wil jij leren én werken bij Klomp? Onze deuren staan wagenwijd open voor aanstormend technisch talent! Jij gaat op pad met de beste leermeesters en weet in no-time wat wel en niet bij je past. Kom je snel een keer langs?

Interesse in een opleidingstraject binnen Klomp?

Als leerling wil jij één ding: In een korte tijd zoveel mogelijk leren. Klomp helpt je hierbij. Onze leermeesters staan te popelen je onder hun hoede te nemen en je de kneepjes van het vak te leren. Houd jij van aanpakken, heb je passie voor techniek en wil je weten wat écht bij je past? Bij Klomp kun je een professionele begeleiding verwachten en helpen we je de beste versie van jezelf te worden. Waar wacht je nog op?
check vacatures
Feature imageFeature imageFeature imageFeature imageFeature image

Wij vroegen Tycho Wortel, Leerling Monteur bij Klomp, het hemd van het lijf!

Tycho Wortel
Leerling Monteur

Hoe ben je bij Klomp terecht gekomen?

“Het IB leerbedrijf waar ik stond ingeschreven heeft mij naar Klomp gestuurd. Al snel werd er een gesprek gepland. Ik had vrijwel direct een goed gevoel bij het bedrijf. Na een goed en prettig gesprek, heb ik mij aangemeld voor het opleidingstraject dat Klomp aanbiedt. Ik ben twee weken naar school geweest en ben daarna meteen aan de slag gegaan. Ik ben op pad gegaan met mijn leermeester en heb van hem de kneepjes van het vak geleerd. Hij begeleidt mij erg goed, waardoor ik in een korte tijd veel geleerd heb. Ik volg nu de opleiding monteur. Hierbij ga je één dag naar school en werk je de rest van de week. Ik doe mijn stinkende best om snel mijn diploma te behalen en hoop dat ik daarna mag blijven om door te groeien.”

Zou je Klomp aanraden aan leerlingen?

“Absoluut! Ik zit hier helemaal op mijn plek. De monteurs zijn aardig en behulpzaam, ik maak deel uit van een leuk team en er hangt een goede sfeer. Daarnaast word ik uitstekend begeleid. Ik ben nieuwsgierig en leergierig; ik leer elke dag weer iets nieuws. Ik ben nog zoekende naar wat ik uiteindelijk wil gaan doen. Gelukkig bieden ze mij hier binnen Klomp de mogelijkheid voor. Kies je voor een opleiding binnen Klomp, dan weet je zeker dat het goed komt!”

Over welke eigenschappen moet je beschikken?

“Als monteur moet je een doorzetter zijn, motivatie hebben en hard werken. Ook wordt er de nodige passie en kennis van het vak gevraagd. Stel je flexibel op; als monteur is geen dag hetzelfde en loopt het vaak anders dan gepland. Deze afwisseling maakt het juist zo leuk! Zodra je over dit pakket beschikt en graag wilt, komt alles goed.”

Heb je tips voor andere leerlingen?

“Als Monteur moet je hard werken. Het pakken van voldoende rust is dus geen overbodige luxe. Als je voor een baan in de techniek kiest, kies je automatisch voor een goede baangarantie. Neem de tijd om te ontdekken wat je echt leuk vindt, investeer in jezelf en meld je aan voor het opleidingstraject binnen Klomp! Als je goed luistert naar je leermeester, leer je in een korte tijd ongelofelijk veel. Ik kan het echt iedereen aanraden!"

Wij vroegen Issam Kali, Oud-leerling Installatietechniek bij Klomp, het hemd van het lijf!

Issam Kali
Oud-leerling

Waarom een opleidingstraject bij Klomp?

“Binnen Klomp zijn er zoveel mogelijkheden en bieden ze je echt de kans om aan jezelf te werken, jezelf te ontdekken en (door) te groeien. Ze bieden diverse opleidingstrajecten aan, waardoor je goed weet en leert wat uiteindelijk bij je past. Ik was in 2018/2019, na een leuk en interessant gesprek, meteen enthousiast. Er werd écht naar mij geluisterd en ze hebben mij de ruimte geboden om een opleidingstraject samen te stellen. Vanaf dag één voel ik mij hier thuis en ben ik dagelijks met de grote leermeesters op pad gegaan en opgeleid en begeleid door collega’s.”

Wat gebeurde er daarna?

"In 2021/2022 kom er een vervolggesprek, waarin we open over mijn toekomst binnen Klomp spraken. Het was wederom een goed gesprek, waarin het bedrijf aangaf graag met mij verder te willen. Sindsdien geven ze mij verantwoordelijkheid en vertrouwen, waardoor ik steeds meer zelf doe. Hierdoor wordt mijn werk alleen maar leuker en leer ik nóg meer.”

Heb je verder nog opleidingen en cursussen gevolgd?

“In nog geen vier jaar tijd ben ik doorgegroeid tot zelfstandig monteur. Ik heb de nodige opleidingen gevolgd en diploma’s behaald. Dit is vanuit Klomp perfect voor mij geregeld. Ook nu ik zelfstandig aan de slag ben, worden er verschillende cursussen aangeboden om mijn kennis bij te schaven. De techniek verandert en verbetert continu en zo blijf je toch up to date. De nieuwste innovaties, interessante snufjes en de modernste installaties komen hier aan bod. Het is zo ontzettend leuk en leerzaam!”

Hoe zie je jouw toekomst binnen Klomp?

“Het mooie aan de firma Klomp is dat ze vooruitstrevend zijn. Bij elke beslissing die ze nemen, denken ze aan de toekomst. Ze verduurzamen installaties en focussen zich steeds meer op de warmtepomp. We hebben met elkaar een enorme wil om van het gas af te gaan en ons steentje bij te dragen aan een betere leefomgeving. Ik wil absoluut nog iets leren van de koelingskant en grote(re) installaties. Binnen Klomp zijn de mogelijkheden enorm en ik ben nog zo jong. Uiteindelijk wil ik als volwaardig monteur aan de slag, zodat ik binnen Klomp breed inzetbaar bent. Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik hier gekregen heb en tot op de dag van vandaag krijg, dat ik dit graag voor het bedrijf terug wil doen.”
"Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik hier gekregen heb en tot op de dag van vandaag krijg, dat ik graag iets voor het bedrijf terug wil doen"

Issam Kali

Oud-Leerling Installatietechniek

Carrière maken

Doorgroeien

Binnen Klomp investeren we in onze mensen. Wij doen er dan ook alles aan om onze vakmensen met passie en kennis aan boord te houden. Onze Klomp familie is behoorlijk groot. Daarom is er genoeg ruimte om door te groeien. Hier bieden wij jou dan ook alle ruimte voor!
Leerling

Monteur

1e Monteur

Service Technicus

Werkvoorbereider/technisch beheer

Vacatures

Aan de slag als Leerling?

Ontdek direct of wij een geschikte baan voor je hebben.
No items found.

Nog niet helemaal enthousiast?

Mede-Eigenaar Edwin aan het woord

Wat Klomp zo mooi maakt?

“Alle medewerkers zijn betrokken bij zowel het bedrijf als onze opdrachtgevers. Verduurzaming is geen loze term; het is iets waar wij als team aan willen bijdragen en dagelijks voor ons bed uitkomen.”

Edwin Klomp

Mede-eigenaar Klomp

Gouden tips

Waarom een opleidingstraject bij Klomp?

Reden 1

Tof team

Je gaat samenwerken met de leukste collega's en die altijd voor je klaar staan, de tijd voor je nemen én geduld hebben. Bij Klomp kom je terecht in een fijne, warme en veilige werkomgeving.

Reden 2

Uitstekende begeleiding

Binnen Klomp lees je het vak snel én goed begrijpen. Je wordt door echte vakmannen begeleid op een manier die bij jou past.

Reden 3

Erkend leer- en werkbedrijf

Als erkend leer- en werkbedrijf werken we nauw samen met VTi (Vakschool Technische installaties), het ROC van Amsterdam én IW Noord-Holland. Samen zetten wij ons in om aanstormend technisch talent een succesvolle loopbaan te bieden.

Reden 4

BOL- & BBL-opleiding

Bij Klomp kun je in de praktijk toepassen wat je in de opleidingswerkplaats hebt geleerd. Zo beschik jij na jouw opleiding over gedegen vakkennis, praktische vaardigheden én werkervaring. Doe je een BOL- of BBL-opleiding? Je bent bij ons van harte welkom!

Reden 5

Goede baangarantie

Binnen Klomp zijn de (doorgroei)mogelijkheden eindeloos en kies je voor baangarantie.

FAQ

Enthousiast en meer weten over Klomp?

Wij vertellen je alles en zijn ook benieuwd naar jou.
Wie staat er aan het roer?
Edwin en Frans Klomp zijn broers én eigenaren en zie je dagelijks op kantoor. Loop jij ergens tegenaan? De deuren van hun kantoor staan altijd open.
Wat houdt het Klomp DNA in?
Betrokken, enthousiast én gedreven; dát zijn onze mensen die over het Klomp DNA beschikken. Het zijn stuk voor stuk opgeleide vakmensen die plezier hebben in hun werk en dit ook uitstralen.
Wat is onze visie?
Klomp is een innovatieve samenwerkingspartner voor verduurzaming én techniek. Zowel techniek als samenwerking zijn ons fundament en zit in onze genen.
Kan ik een keer langskomen?
Bij Klomp staat de deur altijd open voor nieuw talent. Wij maken graag kennis met enthousiastelingen met passie voor techniek. De koffie staat altijd klaar!
Hoe kan ik solliciteren?
Heb jij interesse in één van onze profielen en vacatures en beschik je over het Klomp DNA? Laat dan vooral van je horen! We zien jouw (open) sollicitatie graag verschijnen.
Hoe snel kan ik aan het werk?
Klomp groeit hard én blijft groeien. Ben jij die vakidioot die beschikt over het Klomp DNA? Dan kun jij vandaag nog aan de slag.

Nog vragen?

Geef ons gerust een seintje. Wij vertellen je graag meer, zodat jij écht alles van ons weet.

Job alert

Schrijf je in voor onze job alert en ontvang periodieke updates van onze nieuwste vacatures!
Bedankt! We hebben je aanmelding ontvangen
Oeps! Er ging ies mis met het verzenden van je aanmelding